Så funkar det

Kunskapsplattan – ett tidsbesparande planeringsverktyg

Kunskapsplattan är ett planeringsverktyg som förenklar arbetet med appar i undervisningen. Erfarna pedagoger har kopplat befintliga appar på marknaden med årskurser, ämnen, nyckelord, Lpfö 98 och Lgr11. Utifrån detta har vi tagit fram smarta verktyg för att du snabbt och enkelt ska kunna söka, organisera, strukturera och dela.

...eller läs mer om Kunskapsplattan nedan.

Sök

Sök utifrån ditt behov

Hitta vad du söker snabbt och enkelt

Välj den sökväg som passar dig bäst. Sök utifrån ämne, årskurs, nyckelord, förskolans mål, kunskapskrav och centralt innehåll i Lgr11.

Få en snabb introduktion

Hur funkar appen och vad övar den

Appbeskrivningen gör att du snabbt och enkelt får en bild av vad appen handlar om.  Till din hjälp får du bland annat en sammanfattande text som skrivits av pedagoger för pedagoger i förskola och skola. och nyckelord som ger en bra bild av vad appen innehåller och vad den övar.


App-paket

Organisera apparna till din undervisning

Spara i app-paket

Organisera apparna som du använder genom att spara dem i ditt app-paket. Skriv instruktioner om appen till dina elever, kollegor eller till föräldrar.

App-paketet skapar struktur och överblick

Skapa egna paket eller använd startpaket

Du kan antingen skapa dina egna app-paket eller använda Kunskapsplattans rekommenderade Startpaket som erfarna pedagoger har satt ihop. Startpaketen kan du spara i ditt app-paket och det är möjligt att ändra, ta bort och lägga till appar i paketen.

Dela med så många du vill!

Dela ett virtuellt app-paket med dina elever

Sätt ihop ett app-paket med de appar som din klass ska jobba med och skriv instruktioner. Dela länken till klassrummet med eleverna och detta blir ert gemensamma virtuella klassrum. Via klassrummet kan eleverna nå apparna på plattan som de jobbar med. I stället för att alla ska ”uppfinna hjulet”, dela app-paketen du sätter ihop med dina kollegor som sedan kan bygga vidare på dina paket. Spara tid genom att hjälpa varandra.


Testa Kunskapsplattan

Du har möjlighet att testa Kunskapsplattan och förbinder dig inte till någonting.

Efter testperiodens slut får du ett erbjudande om att teckna ett årsabonnemang till en kostnad av 575:-/ år och pedagog. Abonnemanget är personligt, men du får dela app-paketen som du skapar med så många du vill!