Så fungerar det

1. Skapa lärarkonto

Prova gratis i 30 dagar!

2. Sök & bygg

Välj appar i sökverktyget, bygg egna app-paket eller välj bland färdiga paket kopplade till läroplanen.

3. Klart!

Använd ditt digitala läromedel.

Vad är Kunskapsplattan?

Ditt webbaserade verktyg för att snabbt komma igång och använda appar i din undervisning

App-paket + läroplan

Bygg dina digitala läromedel med appar. Till din hjälp har du 200 färdiga startpaket inom olika ämnen och årskurser och 2000 appar som är kopplade till årskurs, ämne, nyckelord och läroplanen. Alla App-paket och kopplingar är gjorda av erfarna pedagoger. I verktyget finns alla kursplaner och förskolans mål inlagda, du kan enkelt stämma av vilka förmågor som övas med apparna och vad de täcker i det centrala innehållet eller förskolans läroplan.

Ditt skräddarsydda digitala läromedel

Kunskapsplattans professionella verktyg ger dig möjlighet att bli ditt eget ”digitala förlag”! Kunskapsplattans unika funktioner och ett kvalitetssäkrat innehåll, ger dig möjlighet att snabbt och enkelt skapa ditt egna digitala läromedel och att få ut apparna till eleverna. Du kan förbättra elevernas resultat med just de appar du själv har valt, utifrån din pedagogiska tanke.

Så här fungerar sökverktyget

Du kan sortera appar på flera olika sätt och förfina sökningen för att hitta exakt den app du behöver.
Sortera utifrån årskurs, ämne, nyckelord, läroplanen, iOS/Android, pris, popularitet och språk.

Är du en erfaren app-användare?

Välj bland över 2000 appar för att bygga ditt unika app-paket

90 kursplaner i Lgr11 & Förskolans mål Lpfö98

Lgr11 och Lpfö98 Checklistor – är en unik funktion i Kunskapsplattan som gör det möjligt för dig att stämma av dina valda appar mot läroplanen.

Apparna i ditt paket matchas automatiskt mot den kursplan/förskolans mål som du väljer.
Apparnas kopplingar till läroplanen är gjorda av erfarna pedagoger.

Skoldatateken om Kunskapsplattan

“Bra med ett indextal på appen som talar om hur många pedagoger som använt appen i ett sammanhang”

“Kunskapsplattans fördelar är bl.a. att app-paketen är skapade av pedagoger som använder dem i ett sammanhang och med en strategi, och man får ett indextal på appen som talar om hur många pedagoger som använt appen i ett sammanhang”.

“Kunskapsplattan ger mig som pedagog en möjlighet att söka på en förmåga att utveckla och därefter få ett begränsat förslag av appar som utvecklar dessa förmågor utifrån både Lgr 11 och Lpfö.

Det är viktigt att inte hamna i ”appstress” och tro att det är mängden appar som ger utveckling för barnen och eleverna. Utveckling sker först när du som pedagog själv hittat en ”röd tråd”, en strategi och ett koncept att arbeta med som känns som ditt eget. Om det sen är 3 appar eller 10 appar har ingen betydelse, det är först när du kan utveckla barnen och eleverna med förslag på individuella strategier som de får förväntad progression i sin utveckling.”

Perra Jansson
Skoldatateket i Katrineholm

Slipp
app-stress!

”Att skapa app-paket ger möjlighet till pedagogiska diskussioner och en analys som leder till reflektion och utveckling”

“Vi vill betona att vi tycker att det är viktigt att alla lärare skapar egna app-paket utifrån ämne och teman som ger möjligheten till pedagogiska diskussioner genom att titta på centralt innehåll i respektive ämne. Den analysen är viktig och leder till reflektion och utveckling. Kunskapsplattans app-paket är grunden som man sedan kan fortsätta att utveckla.”

“När vi träffar pedagoger för visningar, föreläsningar, handledning mm kan vi enkelt och smidigt skapa app-paket med de appar vi tillsammans går igenom och sedan skicka en länk till berörda pedagoger. Vi har fått mycket positiv feedback för den tjänsten. Likaså kan vi, utifrån en pedagogs önskemål om individanpassning, handleda och tillsammans skapa ett paket för just den eleven.

Att få tillgång till vad andra pedagoger, specialpedagoger, logopeder mfl har arbetat fra3m med olika app-paket på Kunskapsplattan ser vi som en stor tillgång.”

Annika Christensen
Skoldatateket i Eskilstuna

Nöjda kunder!

Bra start på en
pedagogisk planering!

“Kunskapsplattans absolut största styrka är den tydliga kopplingen till kursplanernas centrala innehåll och bedömningskrav. De färdiga app-paketen med appar indelade efter teman ger en bra start på en pedagogisk planering där iPaden får en central roll i undervisningen på rätt sätt.”

Rickard Deltinger,
IKT-Pedagog och SO-lärare, Malmö Montessoriskola AB

Har underlättat mitt
arbete enormt!

”Kunskapsplattan har underlättat mitt arbete enormt eftersom jag direkt kan skapa ett individanpassat app-paket och skicka till skolan, och till föräldrarna om de vill. På så sätt slipper de prova appar som kanske inte passar just deras elev utan blir för enkla eller för svåra. Istället kan vi hitta rätt mycket snabbare och då blir det också roligare och mer motiverande för eleven. Mycket tidsbesparande och kul! ”

Marika Habbe,
Skollogoped i Västerviks kommun

Ett otroligt
verktyg!

"Kunskapsplattan är ett otroligt verktyg för att skapa egna läropaket med appar. Du kan få förslag på app-paket av andra, eller snabbt och lätt skapa egna paket. Dela ett app-paket med elever och lärare.

Kina Olsson,
Specialpedagog/ kommunikationspedagog inom Gymnasiesärskolan Bollnäs

DU FÅR

  • Bygg ett OBEGRÄNSAT antal app-paket
  • Stäm av apparna i dina app-paket mot 90 olika kursplaner i LGR11 och Förskolans läroplan
  • Använd över 200 st färdiga unika app-paket, kvalitetssäkrade och klara!
  • Välj bland 2000 appar i sökverktyget kopplade till ämne, årskurs, nyckelord och läroplanen etc.
  • Anpassa och redigera de färdiga app-paketen efter dina behov
  • Skapa individanpassade app-paket för enskilda elever
  • Dela dina app-paket med elever, kollegor och föräldrar