Lämplig för
Förskola
F-3
4-6
7-9
Ämne
Dokumentera, Engelska, Förskola, Moderna språk, Modersmål, Språk & Kommunikation, Svenska, Svenska som andraspråk
Nyckelord
Chromebook dokumentera infoga bilder/foton infoga film infoga ljud kreativt berättande Skapa berättelser skapa böcker text
Språk
Engelska, Förenkladkinesiska, Franska, Italienska, Japanska, Koreanska, Portugisiska, Ryska, Spanska, Traditionellkinesiska, Tyska
50 kr

Book Creator

Skapa digitala böcker med bilder, ljud och text

Med hjälp av Book Creator kan barnen skapa digitala böcker. Böckerna kan innehålla bilder/foton, film, text och ljud. Det går även att byta bakgrundsfärg på sidorna, bakgrundsfärg på textrutorna, färg på texterna, byta typsnitt, storlek på typsnitt, samt att det finns layoutfunktioner.  Det är möjligt att både fotografera under tiden som boken skapas och hämta foton och filmer från surfplattans album. Barnen kan även spela in sin egen röst eller lägg på musik till en sida i boken, det går att lägga till flera ljud på en sida. Barn som ännu inte kan skriva på egen hand, kan skapa en ljudbok genom att berätta till respektive bild. 

Det går bra att använda appen tillsammans med skolstil. Skriv i skolstil och kopiera in i book creator. Eleverna lär sig appen snabbt och kan ganska snart göra fina sagor och berättelser självständigt.  En färdig bok kan sparas i appen iBooks på surfplattan.  

Man kan även göra en  film av den digitala boken. För att spara den som en film kan man gå på sidan där alla böckerna finns och sedan välja dela knappen och export as video. Välj sedan att save video så hamnar den direkt i kamerarullen.

Det finns även en gratisversion för dig som vill testa först

Finns på Chrome Web Store

 


Lektionstips

För att skriva och läsa lektionstips krävs det ett konto

Logga in Skapa lärarkonto